Elektrisch autootje schiet in 1,779 seconden naar de 100

23-07-2015 07:59 | Door: Erik Verheggen

Duitse studenten hebben hun elektrische auto in recordtijd naar de 100 kilometer per uur gekatapulteerd. Het team haalt zes duizendste van een seconde van het oude record af.

De auto van het GreenTeam van de universiteit van Stuttgart pakt het record af van het Zwitserse Grimsel. Die ploeg wist eind vorig jaar op zijn beurt de titel te ontfutselen aan studenten van de TU Delft.

Het GreenTeam claimt nu de snelst accelererende auto op aarde te hebben. Het wagentje heeft een vermogen van 100 kilowatt. Het vierwielaangedreven optrekmonster haalt zijn stroom uit een accu van 6,62 kilowattuur. De auto heeft een gewicht van slechts 160 kilo.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: GreenTeam

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit