Lichtgewicht Volvo XC90 D4 zuinigste in zijn klasse

Volvo XC90 D4

24-07-2015 07:04 | Door: Erik Verheggen

Mede dankzij het lage voertuiggewicht is de Volvo XC90 D4 de zuinigste dieselversie in zijn klasse. De Drive-E 2,0-liter viercilinder zet bovendien de maatstaf op het gebied van prestaties en CO2-uitstoot.

De Volvo XC90 D4 met 140 kW (190 pk) en een koppel van 400 Nm heeft een toonaangevende lage CO2-uitstoot van 136 gram per kilometer in de gecombineerde cyclus (volgens NEDC). Volvo bewijst daarmee zijn expertise als het gaat om CO2-reductie, zonder in te leveren op het gebied van prestaties en rijplezier.

volco xc90

Gewichtsreductie

Behalve met de nieuwe serie Drive-E 2,0-liter viercilindermotoren, maakt de Volvo XC90 ook indruk als het gaat om gewicht. Gewichtsbesparing is een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar CO2-reductie. Met een gewicht van 1.842 kilo is de nieuwe XC90 maar liefst 122 kilo lichter dan de vorige generatie.

Daarmee is de nieuwe XC90 D4 veruit de lichtste SUV in zijn segment. Het gunstige voertuiggewicht komt niet alleen ten goede aan het brandstofverbruik en de dynamische rijeigenschappen van de Volvo XC90, maar heeft ook een positief effect op de motorrijtuigenbelasting. De XC90 D4 valt in twee gewichtsklassen lager dan zijn lichtste concurrent, die 128 kilo meer in de weegschaal legt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit