Chinese aluminiumfabriek bouwt lichtgewicht elektrische bus

aluminium

23-07-2015 18:11 | Door: Erik Verheggen

China Zhongwang is de tweede grootste fabrikant van aluminium profielen in de wereld. Het bedrijf heeft een productieklare elektrische bus van lichtgewicht aluminium ontwikkeld.

China Zhongwang heeft twee prototypes van de bus gereed voor testen en keuring. Het bedrijf heeft het voertuig gemaakt voor de Chinese busfabrikant Brilliance Bus.

Met een chassis en carrosserie die volledig van aluminium zijn, is de elektrische bus volgens China Zhongwang 40 procent lichter dan bussen die stalen onderdelen gebruiken. Het lagere gewicht kan voor stadsbussen een flinke vergroting van de actieradius opleveren. Bij veel stoppen en optrekken moet de hele massa van het voertuig steeds weer in beweging worden gebracht.

Bus

De aluminium onderdelen zijn volgens China Zhongwang bovendien beter bestand tegen corrosie en trillingen, wat de levensduur ten goede komt.

Emissievrij

In China is de druk op steden om hun mobiliteit te verduurzamen groot. Door problemen met smog en vervuiling nemen overheden maatregelen om het openbaar vervoer emissievrij te maken.

Ook de Chinese fabrikant BYD is groot in elektrische bussen. Behalve in China komt elektrisch busvervoer ook op in Europa. Onder meer Amsterdam en Londen zetten op dit moment grote stappen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron:China Zhongwang | Foto: Scott Moore, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit