Superzuinige driewieler haalt $ 25 mln op met crowdfunding

elio

30-07-2015 07:47 | Door: Erik Verheggen

De Amerikaanse driewieler van Elio Motors verbruikt 2,8 liter benzine per 100 kilometer. Het bedrijf weet met crowdfunding $ 25 mln op te halen bij ruim 6.000 investeerders.

Een maand na de start van zijn crowdfundingcampagne maakt Elio bekend dat het doel van $ 25 mln gehaald is. Het gaat, anders dan bij veel andere grote crowdfundingcampagnes, om niet-bindende inschrijvingen.

elio

Het bedrijf wil met het geld een aantal prototypes bouwen en daarna zijn zuinige driewieler in productie nemen. Elio bouwt daarvoor een fabriek in de Amerikaanse stad Los Angeles.

De driewieler krijgt een 55 paardenkracht sterke driecilindermotor. Dankzij het lage gewicht trekt de auto daarmee in minder dan 10 seconde naar de 100 kilometer per uur.

Duurzame mobiliteit

Met een prijs van $ 6.800 moet het zuinige benzineautootje volgens Elio Motors duurzame mobiliteit voor iedereen betaalbaar maken.

Het bedrijf heeft een wachtlijst met 45.000 reserveringen voor de driewieler.

Volgens De Telegraaf volgt na de Verenigde Staten ook een marktintroductie in Canada. Daarna is het afwachten of het autootje goedgekeurd zou worden voor gebruik op de Europese wegen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Elio | Foto: Elio

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit