Eerste snellader voor duurzame Amsterdamse rondvaart

snellader

30-07-2015 13:15 | Door: Erik Verheggen

Rederij Blue Boat Company heeft de eerste Amsterdamse snellader voor de rondvaart in gebruik genomen. Bijzonder is dat de laadpaal ook geschikt is voor wegverkeer.

Blue Boat Company meldt dat de lader donderdag op de Stadhouderskade in de Amsterdamse binnenstad is geïnstalleerd.

Opladen

Elektrische rondvaartboten kunnen met de nieuwe laadpaal binnen drie uur volledig opladen. Voorheen duurde het elektrisch laden van een rondvaartboot ruim drie keer zo lang.

snellader

De techniek van de nieuwe lader komt voort uit de auto-industrie en is nu in samenwerking met Heliox doorontwikkeld voor toepassing in de rondvaart.

Blue Boat Company investeert sinds 2007 in elektrisch varen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor snelladen in de grachtengordel. Nu de snellader er is, verwacht Blue Boat Company dat ook andere reders en logistieke firma’s overgaan op snelladen.

Netwerk

“Nu is het zaak dat alle partijen die er belang bij hebben, ten behoeve van de stad, bij elkaar komen en samen een stedelijk netwerk van soortgelijke laders uitrollen”, zegt Ramón van der Storm, directeur van Blue Boat Company.

Begin dit jaar ontving de rederij van de Amsterdamse wethouder Udo Kock als eerste het certificaat voor schoon en elektrisch varen. De gemeente stelt in haar Nota Varen als doel dat alle boten in Amsterdam uiterlijk in 2025 emissievrij moeten zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Blue Boat Company | Foto: Blue Boat Company

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit