‘Spyker komt met sensationeel elegante elektrische auto’s'

spyker

31-07-2015 09:33 | Door: Erik Verheggen

Autobouwer Spyker heeft € 45 mln aan schulden weggewerkt. Het bedrijf van Victor Muller bereidt zich nu voor op een fusie met Volta Volare, de Amerikaanse fabrikant van kleine elektrische vliegtuigen.

Spyker is donderdag officieel uit surseance van betaling gekomen, meldt het kantoor van curator Henk Pasman, Wijn en Stael Advocaten.

Eind 2014 ging Spyker failliet. Maar het bedrijf wist een ondergang te voorkomen door een nieuwe investeerder aan te trekken. Spyker draaide daarna in surseance en wist een regeling te treffen met zijn schuldeisers.

Elektrische auto’s

In een verklaring richt Muller een bijzonder dankwoord aan de topman van Volta Volare, Paul Peterson. Beide bedrijven sturen aan op een fusie. “In de toekomst zal Spyker sensationeel elegante en stijlvolle elektrische auto’s en vliegtuigen gaan bouwen”, zegt Muller.

De fusie met Volta Volare is het volgende hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van Spyker. In 2010 nam het bedrijf van Victor Muller Saab over, waarna de Zweedse autofabrikant in 2011 failliet ging. Spyker verloor ook veel geld door een mislukt avontuur in de Formule 1 in 2007.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Spyker, Wijn en Stael Advocaten | Foto's: Craig Morey, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit