Snappcar ziet aantal deelautovakanties snel stijgen

vakantie deelauto

03-08-2015 07:02 | Door: Erik Verheggen

10.000 vakantiegangers gingen dit jaar al met een deelauto van Snappcar naar de zon. Ongekroonde vakantieauto van de deeleconomie is de Renault Espace.

Dat blijkt uit cijfers van deelplatform SnappCar. Er zijn deze zomer al twee keer zoveel auto’s gedeeld als vorig jaar tijdens de hele vakantieperiode. Met augustus en september nog in het verschiet, verwacht SnappCar deze zomer een recordaantal verhuuraanvragen voor 'vakantiedeelauto's te verwerken.

De gemiddelde huurperiode neemt ook toe, van een of twee dagen naar bijna vijf dagen in de zomervakantie.

Renault Espace

Op vakantie moet de nodige bagage mee. En dat laten huurders meewegen bij de keuze voor een auto, constateert Snappcar. Veruit het populairst is dan ook de categorie MPV’s, de ruime gezinswagens.

De Espace en Grand Espace van Renault zijn volgens het deelplatform de ongekroonde vakantiedeelauto’s. Daarna volgen de stationwagens en de hatchbacks, onder meer van Volvo en Ford. Ook gaan veel huurders voor het grotere werk: campers en busjes zoals de Fiat Ducato en Volkswagen Transporter.

Kilometers

Volgens Snappcar kiezen de meeste huurders voor een deelauto uit hun eigen stad. Verhuurders kunnen zelf aangeven hoeveel kilometers bij de huurprijs zijn inbegrepen en vanaf welk aantal moet worden bijbetaald. 

SnappCar heeft 100.000 deelnemers die met elkaar bijna 15.000 auto’s delen in Nederland, Duitsland en Denemarken. Hiermee behoort SnappCar tot de top 3 autodeelplatforms wereldwijd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Snappcar | Foto: Snappcar

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit