Duitse autobouwers lijken duurzame inhaalslag te maken

audi

03-08-2015 10:00 | Door: Erik Verheggen

Tesla komt over niet al te lange tijd met zijn Model X SUV. Intussen lijkt het erop dat ook Duitse autobouwers met duurzame elektrische bolides komen. Porsche en Audi slijpen hun messen.

Tesla staat in de elektrische-autowereld eenzaam bovenaan met zijn Model S. De laatste versie rijdt bijna 500 kilometer op een accu en brengt een ontzagwekkend vermogen op het asfalt.

Remmende voorsprong

Hoewel de wet van de remmende voorsprong geen grip lijkt te krijgen op de Amerikaanse fabrikant – Elon Musk blijft de ene innovatie na de andere aankondigen – maakt de concurrentie een inhaalslag.

Autoblogs melden dat Audi dit najaar zijn volledig elektrische Q6 e-tron gaat presenteren. Deze SUV zou net als de Model X 500 kilometer op een accu kunnen rijden een 500 paardenkracht onder de motorkap herbergen. Porsche zou op de Frankfurt Motor Show in september met zijn eigen elektrische SUV komen, met de werknaam Pajun. Deze zou gebaseerd zijn op de aandrijving van de Audi Q6.

Model 3

Vraag is nu of Tesla wakker ligt van de in de nek hijgende Duitse merken. De strategie van het Amerikaanse bedrijf is vanaf het begin gericht op het produceren van een betaalbare elektrische auto. Tesla’s Roadster sportwagen leidde tot de ontwikkeling van de Model S en Model X. Opschaling van de technologie uit die luxe-auto’s moet in 2016 leiden tot de presentatie van de betaalbare Model 3.

Met deze elektrische auto voor de massa krijgt Tesla een troef in handen die Audi en andere concurrenten voor een nieuwe uitdaging stelt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Zerauto, AutoExpress, AutoMotorSport | Foto: vivek jena,  Creatve Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit