Volvo Twin Engine voorop in duurzame Eneco Tour

volvo eneco tour

06-08-2015 12:20 | Door: Erik Verheggen

De Eneco Tour staat in het teken van duurzame energie. Volvo verzorgt het vervoer tijdens de wielerronde door Nederland en België. Het bedrijf is met 36 nieuwe auto’s prominent aanwezig.

“Duurzaamheid zit in ons DNA”, zegt Peter Brouwers, Directeur Sales bij Volvo Cars Nederland. “Volvo heeft de laatste jaren enorm geïnvesteerd in duurzame modellen, zoals de bijzonder efficiënte plug-in hybride Volvo XC90 T8 Twin Engine en de Volvo V40 D2, die dit jaar als een van de weinige in zijn klasse in aanmerking komt voor 14 procent bijtelling.”

volvo eneco tour

Groene elektriciteit

De 2015-editie van de Eneco Tour start in het Friese Bolsward en eindigt zeven etappes later in het Belgische Geraardsbergen. “Door bewust te kiezen voor korte verplaatsingen, gebruik van groene elektriciteit en groene hotels, is de milieubelasting fors verlaagd bij deze wielerwedstrijd”, zegt Brouwers.

Het is de vijfde keer dat Volvo als officiële mobiliteitspartner optreedt bij de Eneco Tour. Met 36 nieuwe auto’s verzorgt Volvo op een efficiënte, sportieve en veilige manier het vervoer waarmee de wielerkaravaan zich verplaatst.

De Eneco Tour vindt plaats van 9 tot 16 augustus. De wielerronde wordt sinds 2005 verreden door Nederland en België. Na een aantal sprintetappes en een tijdrit in het Noord-Brabantse Hoogerheide, volgt een zwaar slotweekend. Achtereenvolgens krijgen renners en publiek alternatieve versies van de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race te zien. De Eneco Tour is onderdeel van de UCI World Tour.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto's: Volvo

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit