Ford vraagt spelontwikkelaars om mobiliteitsproblemen op te lossen

07-08-2015 12:21 | Door: Dimitri Reijerman

Ford heeft spelontwikkelaars uitgenodigd om online games te ontwikkelen die antwoorden moeten opleveren op wereldwijde mobiliteitsproblemen. De Ford Smart Mobility Game Challenge is aangekondigd op de Gamescom, de grootste gamebeurs van Europa.

Met de wedstrijd speelt Ford in op 'gamification', een concept waarbij wereldse problemen spelenderwijs in een game aan de speler worden voorgelegd. De autofabrikant denkt dat gamedevelopers met interessante en innovatieve oplossingen op de proppen komen, om zo bijvoorbeeld vastlopend verkeer in de stad aan te pakken.

Stress

De wedstrijd is een uitvloeisel van een Europees onderzoek dat Ford liet uitvoeren onder 5.500 forenzen. Daar kwam uit dat zij de reis van en naar werk veelal stressvoller ervaren dan hun baan.

Ford hoopt nu dat gamedevelopers met innovatieve concepten komen om de gestresste forens wat meer op zijn gemak te stellen, bijvoorbeeld door hen te belonen. Uiteindelijk worden vijf gamedevelopers geselecteerd door een jury. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro. Ook krijgt de winnaar de mogelijkheid om op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona zijn creatie aan het grote publiek te tonen. Inzendingen moeten voor 1 oktober binnen zijn.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Ford | Foto: Ford

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit