Tesla toont slangachtige robotlader voor elektrische auto's

07-08-2015 12:24 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft een opvallende robotlader voor zijn elektrische Model S onthuld. De lader maakt slangachtige bewegingen als hij zich volautomatisch koppelt aan de Tesla.

Elon Musk, ceo van Tesla, had al eerder laten weten dat zijn bedrijf werkt aan een 'slangachtige robotlader', maar tot nu toe was nog niet bekend hoe het laadapparaat precies werkt. Musk heeft inmiddels met een video via Twitter meer inzicht gegeven in de werking van het volautomatische laadsysteem.

Musk benadrukt dat het om een van de vele proefprojecten gaat waar Tesla aan werkt. Het is daarom onduidelijk of de automatische robotlader ooit op de markt zal komen.

Hackers

Tesla, dat ook steeds meer geld weet te verdienen met zijn Powerpack en Powerwall accusystemen, kreeg deze week een kleine tegenslag te verwerken: hackers maakten op de beveiligingsconferentie DefCon bekend dat ze de boordcomputers van een Tesla Model S konden kraken.

De aanvaller moet om de kwaadaardige software te kunnen installeren wel eerst fysiek toegang krijgen tot de auto. Daarna is het mogelijk om op afstand bijvoorbeeld de deuren van een Model S te openen of om de motor te laten stoppen. Tesla heeft inmiddels met een update het beveiligingslek gedicht.  

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tesla | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit