ANWB-app toont beschikbare deelparkeerplaatsen Mobypark

10-08-2015 07:13 | Door: Dimitri Reijerman

Vanaf december zal de ANWB het parkeeraanbod van de Frans-Nederlandse start-up Mobypark gaan tonen in zijn Onderweg-app. Ook de online routeplanner van de ANWB gaat parkeerplaatsen tonen die via Mobypark zijn te huren.

Mobypark maakt het voor bedrijven en particulieren mogelijk om ongebruikte privéparkeerplaatsen online aan te bieden. Volgens de start-up is het aanbod groot, omdat 40 procent van de betreffende parkeerplaatsen niet of nauwelijks gebruikt worden.

Leden van de ANWB kunnen een korting krijgen als zij via de Onderweg-app of de online routeplanner vooraf een parkeerplaats reserveren. Momenteel zijn er drieduizend parkeerplaatsen beschikbaar op het platform.

Door een samenwerking met de ANWB aan te gaan, wordt het bereik voor Mobypark fors vergroot. De start-up leunde tot nu toe nog op zijn eigen app en website. Momenteel is de start-up bezig om via crowdfunding geld op te halen voor andere investeringen. Op moment van schrijven is ruim € 80.000 opgehaald, waarbij het streefbedrag €100.000 is.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Mobypark | Foto: Mobypark

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit