Roemruchte autofabrikant Fisker maakt comeback

14-08-2015 10:26 | Door: Dimitri Reijerman

Fisker Automotive, een autofabrikant die in 2013 over de kop ging, maakt een comeback. Het bedrijf heeft een fabriek in gebruik genomen en wil volgend jaar de plug-in hybride Karma op de markt brengen.

De autofabrikant heeft een leaseovereenkomst voor 11 jaar afgesloten voor een fabriek in het in Californië gelegen Moreno Valley, zo schrijft de LA Times. Vanaf volgend jaar moet de Karma weer van de productielijn rollen, een plug-in hybride waarvan er tot nu toe slechts 2.450 stuks zijn gebouwd.

Faillissement

Fisker ging in 2013 failliet, kort nadat de acculeverancier A123 Systems over de kop was gegaan als gevolg van inferieure accu-ontwerpen. Beide bedrijven werden overgenomen door de Chinese firma Wanxiang Group. Wanxiang heeft voor enige jaren de rechten voor de merknaam in handen en ziet nu zijn kans om de Karma te herintroduceren.

De Karma bevat naast een 2 liter benzinemotor twee elektromotoren. Op elektrische aandrijving kan de sportauto, die een aanschafprijs had van $ 100.000, 30 tot 80 kilometer afleggen. De benzinemotor geeft een totale actieradius van circa 370 kilometer. Veel autoliefhebbers zien de Karma als een concurrent voor de geheel elektrische bolides van Tesla.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: LA Times | Foto: Fisker Automotive

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit