BMW sluit autodelen in Kopenhagen aan op bussen Arriva

14-08-2015 14:48 | Door: Dimitri Reijerman

BMW en Arriva richten samen in Kopenhagen een autodeelplatform op. In de Deense hoofdstad gaan vierhonderd elektrisch aangedreven BMW i3's rondrijden.

Het autodeelplatform van BMW en Arriva sluit nauw aan op het netwerk van stadsbussen in de Deense hoofdstad. Dat wordt geëxploiteerd door Arriva. Het platform komt op 3 september beschikbaar.

De navigatiesystemen in de vierhonderd beschikbare i3-auto's zijn gekoppeld aan de dienstregelingen van Arriva-bussen in en rond Kopenhagen. Zo wordt de overstap tussen de elektrische deelauto's en het openbaar vervoer volgens BMW gemakkelijker.

Batterij-auto's op proef

Voor BMW is Kopenhagen een ideale proeftuin, omdat er in de stad al veel gebruik wordt gemaakt van schone, met elkaar verbonden vervoersmiddelen. Bovendien denkt zakenpartner Arriva dat de vierhonderd deelauto's een groter publiek toegang geeft tot elektrisch aangedreven auto's, waardoor de populariteit van dergelijke voertuigen snel kan groeien.

BMW experimenteert in een aantal landen al met elektrische deelauto's. In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland wordt onder de naam DriveNow een deelautoplatform met i3's aangeboden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: BMW | Foto: BMW

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit