‘Markt plug-in hybrides verdubbelt in 2013’

‘Markt plug-in hybrides verdubbelt in 2013’

21-12-2012 16:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

2013 wordt het jaar van de plug-in hybrides. Deze deels elektrische auto’s veroveren in grote getalen de markt. 

Volgens Pike Research, een internationaal onderzoeks- en consultancybureau, gaan er in 2013 ruim 210.000 nieuwe plug-in hybrides de weg op. Dat brengt het totaal op 400.000 wereldwijd. Hiermee verdubbelt de markt.

Volledig elektrische auto’s vertrouwen uitsluitend op een elektrisch aandrijvingsysteem. Belangrijk nadeel van deze auto’s is dat zij vaak slechts 100 tot 120 kilometer op een volle accu kunnen rijden.

Plug-in hybrides maken voor de eerste kilometers ook gebruik van een elektrische aandrijving, maar kunnen overschakelen op een verbrandingsmotor wanneer de accu leeg is. Dit systeem wordt vaak als tussenstap gezien op weg naar volledig elektrische auto’s.

Industrie verandert

Deze tussenoplossing doet het goed bij consumenten. Daar speelt de auto-industrie op in. Zo komen er totaal 36 nieuwe volledig elektrische en plug-in hybride modellen op de markt. Duitsland neemt daarin de leiding met in gezamenlijk zeven modellen van Audi, Volkswagen en BMW.

Voor de maakindustrie zal de meest significante verandering bestaan uit een verschuiving van totaalproducten naar componenten. Volgens Pike Research zullen hierdoor sommige bedrijven die zich bezig houden met volledig elektrische auto’s de markt moeten verlaten.

Foto: Toyota Motor Europe

Bron: Environmentalleader

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit