Race met snelle zonneboten tijdens Sail Amsterdam

20-08-2015 10:23 | Door: Dimitri Reijerman

Tijdens Sail Amsterdam zal er op zaterdag 22 augustus in de jachthaven van de NDSM-werf een race met tien Solar Boats worden gehouden.

De deelnemende zonneboten zijn ontworpen en gebouwd door diverse studententeams. Naast elektrische aandrijving op zonne-energie, bieden de Solar Boats ook innovatief materiaalgebruik en lichtere ontwerpen.

De Solar Boat Race wordt georganiseerd door De Groene Grachten, een initiatief van de vorig jaar overleden astronaut en duurzaamheidsgoeroe Wubbo Ockels, Maritime by Holland en het Nederlandse B Corps. De race bevat de onderdelen sprint en slalom.

Startschot

Om 14:00 uur wordt het startschot voor de Solar Boat Race gegeven door Joos Ockels, de weduwe van Wubbo Ockels, en Abdeluheb Choho, wethouder duurzaamheid in Amsterdam. De prijzen worden twee uur later uitgereikt door Jacqueline Cramer, voormalig minister van Milieu, samen met Floortje Dessing, presentatrice en eigenaar van fairtrade kledingzaak Nukuhiva.

Het terrein rond de jachthaven wordt tijdens de Sail omgedoopt tot Plein van de Toekomst. In de haven ligt de Ecolution, de duurzame zeilboot van Wubbo Ockels. De Nederlandse telefoonbouwer Fairphone laat er zijn nieuwste duurzaam geproduceerde toestel zien, terwijl BMW kersverse technologie toont op het gebied van elektrisch rijden. De benodigde stroom voor het Plein van de Toekomst wordt gegenereerd via zonnepanelen van Greenlink.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Groene Grachten/Sail | Foto: Chris Toala Olivares

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit