StoreDot belooft accu elektrische auto in 5 minuten te laden

Elektrische auto

21-08-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

De in Israël gevestigde firma StoreDot belooft met een accu voor elektrische auto's te komen die in vijf minuten volledig opgeladen kan worden.

Voor de accuontwerp gebruikt StoreDot organische materialen. Volgens de ontwikkelaars biedt dit ontwerp minder elekrische weerstand en kan het een hogere spanning aan. De accu kan daardoor veel sneller opgeladen worden dan een traditionele lithium-ion-accu. In slechts vijf minuten is de nog experimentele accu vol. Ook claimt StoreDot dat het accuontwerp veiliger is, mede omdat de gebruikte materialen minder ontvlambaar zijn.

De nieuwe accu, die EV FlashBattery is gedoopt, moet over circa vijf jaar marktrijp zijn. Inmiddels heeft StoreDot tijdens een ronde onder investeerders $ 18 mln opgehaald. Met het geld wil het bedrijf verder onderzoek doen naar hoe het nieuwe accuontwerp in elektrische auto's geïntegreerd kan worden.

StoreDot heeft al een snelladende accu voor mobiele telefoons ontwikkeld. De firma denkt deze over een jaar samen met een telefoonfabrikant de FlashBattery op de markt te kunnen brengen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: StoreDot | Foto: StoreDot

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit