Bouw eerste Hyperloop-testcircuit start volgend jaar

Loop

21-08-2015 09:52 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Hyperloop Transportation Technologies gaat vanaf volgend jaar beginnen met de bouw van een testcircuit voor Hyperloop, een transportsysteem op basis van vacuüm getrokken buizen.

Hyperloop Transportation Technologies wil vanaf mei 2016 een testtraject bouwen in Quay Valley, vlak bij Los Angeles. De start-up meldt dat het daarvoor overeenkomsten heeft gesloten met Oerlikon Leybold Vacuum en Aecom. Eerstgenoemde gaat de benodigde vacuümtechnologie leveren, terwijl Aecom zich gaat richten op het verdere ontwerp van het futuristische transportsysteem.

Het team van Hyperloop Transportation Technologies bestaat inmiddels uit 400 werknemers. Een deel van hen bestaat uit ingenieurs. Zij werken veelal in hun vrije tijd aan het project.

Hyperloop is een concept uit de koker van Elon Musk, ceo van Tesla en Space X. Omdat Musk onvoldoende tijd had om zich op het project te focussen, werd het JumpStartFund in het leven geroepen. Via dit fonds ontstond Hyperloop Transportation Technologies.

Het Hyperloop-transportsysteem is gebaseerd op buizen waarbinnen capsules zich met snelheden van circa 1.200 kilometer per uur voortbewegen. Om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden worden de buizen vrijwel vaccuüm getrokken. De capsules bewegen zich elektromagnetisch door de buizen. Hyperloop is bedoeld om personen over middellange afstanden te verplaatsen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Hyperloop Transportation Technologies | Foto: Hyperloop Transportation Technologies

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit