Start-up bouwt luchtverkeerssysteem voor drones

Drone

24-08-2015 19:27 | Door: Dimitri Reijerman

De firma FlyTransparent heeft een website ontwikkeld waarop eigenaren van een drone hun vluchtplan kunnen indienen. Het initiatief moet ongelukken voorkomen.

De website, GoFlyZone geheten, vraagt op basis van vrijwilligheid aan drone-eigenaren om hun vluchtplan te uploaden. Niet alleen de route kan worden opgegeven, maar ook het tijdstip waarop een dronevlucht moet plaatsvinden.

Als er conflicten optreden, bijvoorbeeld omdat er in de buurt al een dronevlucht is gepland, dan krijgt de uploader een waarschuwing te zien. Zo kan het vluchtplan aangepast worden.

Luchtverkeersleiding

Volgens de ontwikkelaars is GoFlyZone bedoeld om het toenemende gebruik van drones in goede banen te leiden. Ook moet het ondernemers helpen om drones voor commerciële doeleinden in te zetten. Verder denken de makers dat het platform nuttig is voor bijvoorbeeld ziekenhuizen die beschikken over een traumahelikopter. Zij kunnen bekijken of er op bepaalde plaatsen dronevluchten zijn gepland. Omgekeerd kunnen zij ook hun eigen vluchtplan indienen.

In een toekomstige release willen de ontwikkelaars meer informatie toevoegen, zoals kaartmateriaal waarop hoge bomen, elektriciteitskabels en andere gevaarlijke hindernissen voor drones staan. Inmiddels is al wel een app beschikbaar, zodat GoFlyZone ook op een mobieltje is te gebruiken. Het bedrijf hoopt op termijn geld te gaan verdienen door aanvullende diensten aan dronegebruikers te gaan verkopen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Wright State University | Foto: Alfred Grupstra via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit