Start-up werkt aan zelfrijdende shuttle

Google elektrische vervoer

25-08-2015 10:29 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Auro Robotics houdt proeven met een zelfrijdende shuttle. Het elektrisch aangedreven voertuig kan onder andere ingezet worden voor milieuvriendelijke shuttle-diensten.

Auro Robotics gebruikt grotendeels dezelfde technologie die bijvoorbeeld Google inzet voor zijn zelfrijdende auto's. Zo bevat het karretje lasers, radar, camera's en bepaalt het zijn route mede door middel van gps. Voor de navigatie gebruikt de software een gedetailleerde 3D-kaart van de omgeving.

De start-up stelt dat het zelfrijdende auto'tje nuttig is voor omgevingen waar geen wettelijk afgedwongen verkeersregels bestaan. Zo kan het golfkarretje bijvoorbeeld op een luchthaven worden gebruikt voor personen- en goederenvervoer. Een passagier kan via een touchscreen zijn bestemming aangeven. Andere 'werkgebieden' voor het voertuig zijn pretparken, ziekenhuizen en vakantieparken voor senioren.

Kosten besparen

De fabrikant claimt dat de software dermate is doorontwikkeld dat ongelukken zo goed als onmogelijk zijn. Daarnaast kan de zelfrijdende auto voetgangers, verkeersborden en wegbelijning herkennen.

De start-up claimt dat de koper van een elektrische shuttle 40 tot 60 procent op de kosten kan besparen omdat er geen chauffeur meer nodig is. Auro Robotics wil zijn zelfrijdende voertuig in 2016 op de markt brengen. Momenteel rijdt er bij wijze van proef een prototype rond op de campus van de Santa Clara University.

Elektrische auto

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Auro Robotics | Foto: Auro Robotics

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit