Uber-taxi's besparen brandstof met flexibele opstappunten

Taxi

25-08-2015 12:18 | Door: Dimitri Reijerman

Uber test in San Francisco een nieuwe functie in zijn app waarmee de klant een dollar korting krijgt als hij bereid is om op te stappen op punten langs efficiënte routes. Dit kan taxi's helpen brandstof te besparen.

De nieuwe functionaliteit wordt door Uber Smart Routers genoemd, schrijft TechCrunch. Normaal komt een Uber-taxi voor de deur rijden. De nieuwe optie biedt de gebruiker een korting aan als hij via de Uber-app een ander opstappunt kiest. Dat zijn veelal locaties langs drukke doorgaande wegen.

Volgens Uber krijgt niet alleen de klant een dollar korting, maar biedt het Smart Routes-systeem ook voordelen voor chauffeurs: zij hoeven minder om te rijden, besparen brandstof en kunnen meer ritten per dag maken.

Aanbevolen opstappunten

De proef met Smart Routes is vooralsnog beperkt tot enkele gebieden in San Francisco, maar mocht het initiatief slagen dan is de kans groot dat Uber deze optie breder gaat aanbieden.

Uber test tegelijkertijd ook een optie voor 'aanbevolen opstappunten', waarmee Uber-gebruikers locaties kunnen aangeven waar Uber-chauffeurs snel kunnen komen. Ook dat levert een tijdsbesparing op.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TechCrunch | Foto: Pank Seelen, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit