Connexxion zet elektrische auto's in voor leerlingenvervoer

Elektrische auto

26-08-2015 07:17 | Door: Dimitri Reijerman

Connexxion heeft twintig Kia Soul elektrische auto's in bedrijf genomen. De elektrisch aangedreven auto's gaan 849 leerlingen uit het speciaal onderwijs vervoeren.

Het vervoersbedrijf heeft via een Europese aanbesteding het leerlingenvervoer voor de gemeente Utrecht binnengehaald. Connexxion zegt het leerlingenvervoer duurzamer aan te willen pakken en heeft daarom besloten elektrisch aangedreven voertuigen aan te schaffen.

De keuze viel uiteindelijk op de Kia Soul EV. Deze elektrisch aangedreven crossover biedt een actieradius tot 200 kilometer bij een volledig opgeladen accu. Verder biedt het voertuig een hoge instap en een ruime cabine, zo stelt Connexxion.

Connexxion gaat de twintig Soul EV's inzetten om leerlingen te vervoeren die naar het speciaal onderwijs gaan. In en rond Utrecht gaat het om 849 leerlingen die wegens ziekte, handicap of beperking vervoer nodig hebben.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Connexxion | Foto: Kia Motors

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit