Tesla Model X kan aanhanger van 2.250 kilo trekken

02-09-2015 14:28 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla heeft een configuratietool online gezet voor de aankomende Model X. Daaruit blijkt dat er een optie komt voor installatie van een trekhaak. Ook een ludicrous speed upgrade is te bestellen.

De configuratietool is vooralsnog alleen toegankelijk voor een selecte groep Amerikaanse klanten, die $ 5.000 voor een Model X aanbetaald hebben. Wel is duidelijk dat Tesla klaar is voor de officiële marktintroductie van de elektrische SUV.

Het design van de productieversie van de Model X is in grote lijnen hetzelfde gebleven, waaronder de karakteristieke vleugeldeuren. Deze krijgen een sensor die voorkomt dat ze in een lage garage het plafond raken. De voorruit loopt nog steeds door tot in het dak en de SUV gebruikt 'normale' zijspiegels in plaats van camera's.

Trekhaak-optie

Uit de specificaties en leveropties blijkt dat de Model X voorzien kan worden van een trekhaak. Deze optie kost $ 750 en laat de SUV aanhangers tot 2.250 kilo trekken. Een andere optie ter waarde van $ 1.000 is een 'subzero weather package' waarmee het voertuig ook bij temperaturen onder nul comfortabel moet blijven. Klanten kunnen het voertuig naar wens voorzien van vijf of zeven zitplaatsen.

De duurdere Model X Signature Series-uitvoeringen bieden een accu van 90 kilowattuur. Met deze versie accelereert de auto van 0 tot 100 kilometer per uur in minder dan 4 seconden. Wie $ 10.000 voor de ludicrous speed upgrade wil neerleggen verkort de acceleratietijd met 0,6 seconden.

De topsnelheid van de auto bedraagt 250 kilometer per uur, terwijl de actieradius van de elektrische auto rond de 400 kilometer zou liggen. De interne boordcomputer biedt diverse Autopilot-features, zoals een systeem om de auto automatisch te laten fileparkeren.

Tesla wil de Model X dit najaar officieel op de Amerikaanse markt uitbrengen. De adviesprijzen, zonder subsidies, beginnen bij $139.500. Begin volgend jaar moet de SUV ook in Europa te koop zijn. Tesla werkt ondertussen ook aan een elektrische auto met een veel lagere prijs, de Model 3. Deze zou rond de $ 35.000 moeten gaan kosten, circa de helft van de prijs van de huidige Model S.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tesla Motors | Foto: Tesla Motors

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit