Tesla Model 3 gaat definitief $ 35.000 kosten

03-09-2015 12:00 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla Motors heeft aangekondigd dat de Model 3, de eerste elektrische middenklasser van het bedrijf, een vanafprijs krijgt van omgerekend € 31.000. Belangstellenden moeten nog wel even geduld hebben.

Tesla-CEO Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat Model 3 in maart officieel onthuld zal worden. Ook noemt Musk het prijskaartje: $ 35.000, omgerekend circa € 31.000.

Gigafabriek

Het gaat nog wel enige tijd duren voordat de eerste Model 3 van de band rolt. Musk stelt dat de productie pas over twee jaar zal starten. Volgens Musk is het eerst noodzakelijk dat de zogeheten Gigafactory, waar Tesla op grote schaal accu's gaat maken, op volle toeren draait. De fabriek maakt het mogelijk om de benodigde accu's veel goedkoper te produceren, een noodzaak voor de relatief lage prijs van de Model 3.

Wie niet kan wachten op de Model 3 kan kiezen voor de Model X. Deze elektrische SUV van Tesla komt deze maand op de Amerikaanse markt beschikbaar en volgend jaar in Europa. De Model X, die in staat is om aanhangers tot 2.250 kilo te trekken, kost echter aanzienlijk meer dan de Model 3 en is ook duurder dan de succesvolle Model S.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Tesla Motors | Foto: Tumbenhaur, via Wikpedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit