Chinese autofabrikant wil in VS met Tesla concurreren

Treinstation China

14-09-2015 14:18 | Door: Dimitri Reijerman

De Chinese autofabrikant Beijing Auto Group (BAIC) heeft in de Verenigde Staten een onderzoekslab geopend. Het bedrijf wil kennis vergaren om zo de concurrentie met onder andere Tesla aan te gaan.

De nieuwe vestiging van BAIC is gesitueerd in Fremont, dezelfde plaats waar Tesla zijn Model X en Model S produceert, zo meldt The Wall Street Journal. Voor de ontwikkeling van nieuwe elektrisch aangedreven auto's werkt BAIC onder andere samen met de elektronicafabrikanten Foxconn en Qingdao, en het Duitse Siemens.

BAIC gaat in de Verenigde Staten nauwe banden aan met Atieva, een start-up die werkt aan elektrisch aangedreven voertuigen en onderzoek doet naar zelfrijdende auto's. Volgend jaar wil Atieva zijn ontwerp voor een elektrische auto presenteren.

De autofabrikant is naast zijn plannen in de Verenigde Staten ook in gesprek met Daimler. De Duitse autobouwer heeft al een aandeel in BAIC, maar er zijn plannen om de samenwerking verder uit te bouwen.

Chinese toestroom

Net als BAIC openen steeds meer Chinese autobouwers onderzoeklabs in het Californische Silicon Valley. De bedrijven hopen in te haken op de snelle groei in de markt voor elektrisch aangedreven voertuigen en de nodige kennis te verwerven op het gebied van zelfrijdende auto's.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Wall Street Journal | Foto: Jialiang Gao, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit