Fietsersbond brengt fietsgedrag in kaart met mobiele app

Fietsbord

15-09-2015 07:51 | Door: Dimitri Reijerman

De Fietsersbond heeft een app uitgebracht waarmee het hoopt de fietsbewegingen van tienduizenden fietsers in kaart te kunnen brengen. Zo moet het Nederlandse fietsnetwerk verder verbeterd worden.

In het kader van de Nationale Fietstelweek heeft de Fietsersbond de App de Fiets-applicatie voor Android- en iOS-toestellen ontwikkeld. De app registreert tussen 14 en 20 september de fietsbewegingen van de gebruikers. Daarbij herkent de app fietsbewegingen door gebruik te maken van de diverse sensoren in een telefoon. Het traject wordt met behulp van gps vastgelegd.

Knelpunten in kaart brengen

Met de verzamelde data hoopt de Fietsersbond informatie te verzamelen op vragen als welke routers veel worden afgelegd, welke snelheid gemiddeld wordt gereden en waar er knelpunten zijn. Zo moet de overheid beter inzicht krijgen bij het nemen van besluiten op dit gebied. Ook kan de informatie nuttig zijn voor bedrijven, bijvoorbeeld om te bepalen of een bepaalde lokatie goed per fiets bereikbaar is.

Volgens de Fietsersbond hebben inmiddels meer dan 30.000 personen zich aangemeld voor de meet-app. Bovendien verloot de bond een aantal fietsen onder de deelnemers.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fietsersbond

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit