Subsidie voor duurzame bedrijfsauto

Subsidie voor duurzame bedrijfsauto

15-05-2012 19:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Staatssecretaris Joop Atsma stelt €25 mln beschikbaar in de vorm van een aanschafsubsidie om elektrisch rijden onder bedrijfsauto’s een doorbraak te geven.

De financiële hulp wordt geboden aan alle zakelijke auto’s die schoner zijn dan de zogeheten Euro5-norm voor diesel. “Het gaat om taxi’s en bestelauto’s die door hun lage brandstof- en exploitatiekosten al interessant zijn voor zakelijk gebruik, maar waarvan de hoge aanschafkosten ondernemers nog afschrikken,” zei staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu.

“Een aankoopsubsidie kan dan net het zetje geven dat nodig is om de traditionele, minder schone en zuinige opties los te laten,” aldus Atsma.

Schone binnenstad

Vier grote stadsgemeenten zullen een eigen subsidie gaan toevoegen aan de rijksregeling.

De wet richt zich met name op auto’s die veel kilometers maken in de binnenstad, waar voor elektrische auto’s voldoende laadpalen aanwezig zijn.

"Juist deze professionele veelrijders kunnen in de stad een enorme bijdrage leveren aan verbetering van de luchtkwaliteit en aan vermindering van de geluidsoverlast," aldus Atsma.

Bron: NUzakelijk

Foto: Martin Abegglen

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit