Audi laat E-Tron Quattro met 3 motoren 500 kilometer rijden

15-09-2015 17:02 | Door: Dimitri Reijerman

Audi heeft op de autotentoonstelling van Frankfurt de E-Tron Quattro getoond. De geheel elektrisch aangedreven SUV bevat drie elektromotoren en biedt een actieradius van 500 kilometer.

De concept car bevat aan de voorkant een elektromotor en twee elektromotoren aan de achterzijde. Gezamenlijk leveren deze motoren een vermogen van 320 kilowatt, omgerekend 429 paardekrachten.

De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur bedraagt 4,6 seconden. De topsnelheid bedraagt 210 kilometer per uur, terwijl de auto ook beschikt over een vierwielbesturingssysteem.

Audi heeft een 95 kilowattuur-accu in zijn voertuig geplaatst. De auto kan draadloos door middel van inductie geladen worden. Bij het gebruik van een 150 kilowatt gelijkstroom-lader kan de accu in circa 50 minuten volledig worden geladen, al zijn dergelijke snelladers nog zeldzaam. De actieradius bedraagt 500 kilometer.

Klein zonnepaneel

Net als de Tiguan GTE Concept, een conceptauto van Volkswagen, bevat de E-Tron Quattro op het dak een klein zonnepaneel. Deze voedt de accu op zonnige dagen, maar Audi geeft geen details over de verwachte opbrengst.

De carrosserie bevat volgens Audi microstructures die minder luchtweerstand moeten opleveren. Ook het vervangen van de buitenspiegels door camera's moet de aerodynamica bevorderen. Audi schermt met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,25, terwijl 0,30 gebruikelijker is.

De E-tron Quattro biedt ruimte aan vier personen. De displays in het voertuig zijn gebaseerd op OLED-technologie. Dankzij 4g kan het voertuig op hoge snelheid met internet communiceren.

Autonoom rijden

Audi experimenteert ook met de technologie voor autonoom rijden. De concept car bevat radarsensors, een videocamera, ultrasone sensoren en een laserscanner. De data wordt verwerkt in het Fahrassistenzsteuergerät, de boordcomputer. Volgens Audi zijn deze technieken bijna klaar voor serieproductie, maar in welke mate de auto zelfstandig kan rijden, is nog niet duidelijk.

De E-tron Quatto komt niet geheel als een verrassing: Audi liet in augustus al enkele details los. In 2018 moet de SUV op de markt komen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Audi | Foto: Audi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit