Taiwanese elektrische auto rijdt 650 kilometer op volle accu

Thunder Power Sedan

16-09-2015 12:11 | Door: Dimitri Reijerman

Autofabrikant Thunder Power heeft op de autoshow in Frankfurt een elektrisch aangedreven sedan getoond. De auto, ook Thunder Power geheten, heeft een actieradius van 650 kilometer.

De uit Taiwan afkomstige sedan is beschikbaar in twee varianten: de auto kan voorzien worden van een elektrische aandrijflijn met 313 of 435 paardenkrachten. Volgens de fabrikant bedraagt de topsnelheid respectievelijk 210 en 250 kilometer per uur. De acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur ligt op respectievelijk 5 en 6 seconden.

Thunder Power Sedan

Opvallend is de forse actieradius van de 2000 kilo wegende Thunder Power. De lithium-ion-accu’s met in totaal 125 kilowattuur opslagcapaciteit zijn volgens de autobouwer goed voor maximaal 650 kilometer. Ook het opladen gaat snel: bij een lege accu is een snellader in staat om in een half uur voldoende stroom te 'tanken' voor het afleggen van een afstand van 300 kilometer.

Marktintroductie in 2017

De vormgeving van de auto is verzorgd door het Italiaanse designbureau Zagato, terwijl er ook is samengewerkt met partijen als Bosch, Dallara en CSI.

Thunder Power gaat zijn sedan in de Chinese plaats Shaoxing bouwen. In 2017 komt de auto op de Europese markten beschikbaar.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Auto Blog | Foto: Thunder Power

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit