Fietssnelweg haalt forenzen uit de file

Fietssnelweg haalt forenzen uit de file

04-02-2013 10:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Een nieuwe fietsroute met oplaadpunten voor elektrische tweewielers moet 200 mensen uit de auto krijgen.

Het gaat de eerste route worden met oplaadpalen voor elektrische scooters en fietsen. Om reizen op tweewielers extra aantrekkelijk te maken willen de gemeentes van Amsterdam en Almere zo min mogelijk kruisingen stoplichten en ander oponthoud op de weg. De route verbindt de twee gemeentes en is nog voor het einde van dit jaar af.

“Als je van deur tot deur twintig kilometer aflegt met een snelheid van 25 kilometer per uur, dan ben je met de fiets een klein uurtje onderweg. Op de [elektrische] scooter gaat het een stuk sneller. Met de auto doe je er, als je pech hebt, een uur over,’ zegt Wouter Schrier, beleidsmedewerker bij de gemeente Almere.

Naast minder reistijd bij files is er ook het voordeel van zekerheid. “Je weet precies hoe lang je onderweg bent. Met de auto is er altijd onzekerheid,” zegt hij.

Reiskostenvergoeding

Forenzo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, werkt samen met de betrokken gemeentes. De organisatie is druk in gesprek met werkgevers om die over te halen om een vrij te besteden mobiliteitsbudget in te voeren. Op deze manier krijgen niet alleen werknemers die met de auto of ov naar het werk komen reiskostenvergoeding.

De Fietsersbond was minder enthousiast. Die vindt dat de route alleen toegankelijk moet zijn voor fietsers. Niet voor gemotoriseerde voertuigen.

Foto: Fietsberaad

Bron: ANWB

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit