BYD wint megacontract voor elektrische bussen in Washington

BYD in Washington

18-09-2015 18:05 | Door: Fitria Jelyta

Het Chinese bedrijf BYD heeft een grote opdracht ontvangen van de publieke transportatieorganisatie van de Amerikaanse staat Washington. De fabrikant draagt bij aan de inzet van 800 elektrische bussen.

Dat meldt Gas2. De Washington State Department of Transportation (WSDOT) heeft in augustus de opdracht gegeven om 800 elektrische bussen in de Amerikaanse staat in te zetten. Deze bussen zijn ingedeeld in twaalf verschillende categorieën, die onder meer de oplaadmogelijkheden en lengte specificeren.

BYD gaat elektrische bussen uit tien van deze categorieën aan Washington leveren. Hiermee draagt de Chinese fabrikant van elektrische bussen bij aan de ambitie van Washington om de duurzaamste staat van Amerika te worden.

Uber

Met het contract kan elk openbaar vervoerbedrijf in zowel Washington als de Amerikaanse staat Oregon een elektrische bus in gebruik nemen.

De Chinese fabrikant levert naast bussen ook elektrische auto's en investeert samen met Uber in elektrische taxi's voor verschillende Amerikaanse steden.

Daarnaast levert BYD 51 elektrische bussen aan Londen. De Britse hoofdstad zet in op duurzame mobiliteit door het busvervoer elektrisch te maken. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gas2, Cleantechnica | Foto: Elvert Barnes, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit