ALD Automotive voegt snelle e-bike toe aan lease-assortiment

Speed pedelec

20-09-2015 09:20 | Door: Chris Thijssen

ALD Automotive claimt als eerste grote leasemaatschappij een speed pedelec aan het assortiment toe te voegen. Volgens het bedrijf verduurzaamt deze snelle elektrische fiets het woon-werkverkeer.

Een speed pedelec is een elektrische fiets die snelheden tot 45 kilometer per uur kan halen. ALD Automotive, actief in veertig landen, is naar eigen zeggen de eerste grote leasemaatschappij die de snelle fiets aan zijn assortiment toevoegt. Via brancheorganisatie Bovag kunnen Nederlanders al langer speed pedelecs leasen.

Volgens ALD Automotive is de snelle elektrische fiets de ideale oplossing voor het verduurzamen van het woon-werkverkeer. De leasemaatschappij denkt dat de fiets een belangrijke plek in het zakelijk verkeer krijgt en een deel van de conventionele e-bikes, met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, in het verkeer gaat vervangen.

Snorfiets

Omdat de speed pedelec een relatief  nieuw fenomeen is, loopt de regelgeving nog achter. Tot 1 januari 2017 wordt de fiets dan ook beschouwd als snorfiets.

Dit betekent dat een AM-rijbewijs, WA-verzekering en een blauw kentekenplaatje verplicht zijn. Een helm is in de huidige regelgeving niet verplicht. Binnen de bebouwde kom geldt bovendien een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ALD Automotive | Foto: ALD Automotive

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit