VDL Groep bundelt R&D-krachten duurzaam transport

vdl bus

22-09-2015 07:37 | Door: Thijs ten Brinck

Het industrieconcern VDL Groep uit Eindhoven richt zich met een nieuwe dochteronderneming op duurzame mobiliteit en energieopslag.

Met de oprichting van VDL Enabling Transport Solutions (ETS) legt het concern uit Eindhoven de focus op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe transportmogelijkheden.

ETS gaat voor andere VDL-bedrijven met activiteiten in transport en mobiliteit nieuwe concepten testen op het vlak van elektrisch vervoer (e-mobiliteit), batterijtechnologie en laadinfrastructuur. Verder richt ETS zich op navigatiesoftware voor automatisch geleide voertuigen.

VDL ETS is gevestigd op de Automive Campus in Helmond.

Elektrische bussen en treintjes

Het familiebedrijf VDL heeft verschillende divisies. Het bedrijf maakt robots, zonnebanken en is een belangrijke toeleverancier voor de auto-industrie.

Sinds 2012 is VDL eigenaar van de NedCar fabriek in Born, waar momenteel Mini’s van de band rollen. Ook bouwt VDL bussen. Samen met e-Traction werkt VDL aan efficiënte waterstofbussen en elektrische bussen.

In mei 2015 maakte het Venlose bedrijf Soios bekend samen met VDL toeristentreintjes op zonne-energie te gaan assembleren.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: VDL | Foto: VDL

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit