Ferrari presenteert voor einde jaar hybride sportwagen

Ferrari presenteert voor einde jaar hybride sportwagen

16-05-2012 19:10 | Door: Katjana Cabenda

Nog dit jaar zal de Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari zijn eerste hybride model op de markt brengen. De Ferrari Enzo zit qua CO2-uitstoot echter wel ruim boven de Europese norm.

Luca di Montezemolo, CEO van Ferrari, onthulde eerder deze week dat het bedrijf eind dit jaar zijn eerste hybride Ferrari Enzo op de markt brengt. “Een limited edition model en de eerste hybride sportwagen van Ferrari.” Onder de motorkap van de hybride Ferrari zitten hoogstwaarschijnlijk twee elektromotoren in combinatie met een 12-cilinder benzinemotor.

CO2-norm

Het duurzame model verbruikt tot 40 procent minder brandstof dan de traditionele Enzo. Wel blijft er meer dan genoeg ruimte voor verbetering. De nieuwe Ferrari stoot momenteel bijna 550 gram CO2 per kilometer uit. In Europa staat het vastgestelde gemiddelde tegenwoordig op 140 gram CO2 per kilometer, wat in 2015 verminderd dient te worden naar 130 gram per kilometer. Het nieuwe model zit hiermee ruim boven het Europese gemiddelde.

Eerder dit jaar stelde het Europees Milieuagentschap (EEA), opgericht door de Europese Unie, dat de huidige, hoge CO2-emissie van luxeauto’s onder de vastgestelde Europese CO2-wetgeving een boete van €20.000 per auto kan opleveren. Het is de vraag of de boete zal uitmaken voor de gemiddelde koper van luxeauto’s – aan de hybride Italiaanse sportwagen hangt hoogstwaarschijnlijk al een prijskaartje van ruim boven de €660.000.

Startblokken

Het gehele sportwagensegment staat in de duurzame startblokken. Onlangs maakte BMW bekend dat het in 2014 zal beginnen met de productie van een hybride model. Ook Porsche kondigde aan begin 2013 een hybride 918 Spyder sportwagen op de markt te zullen brengen.

Bron: BusinessGreen Foto: WIS Photography via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Katjana Cabenda

Katjana Cabenda is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl. Duurzaamheid: voor velen tot nog toe verbonden aan een groot vraagteken. Heldere communicatie over concrete duurzame zaken, dat is waar ik voor ga. Om duurzaamheid, voor iedereen tastbaar én dus bereikbaar te maken.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit