Britten kunnen wind- en zonnewaterstof tanken

itm

23-09-2015 09:45 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse bedrijf ITM Power heeft een waterstofstation geopend in Yorkshire. Daarnaast sloot het bedrijf een overeenkomst voor een tweede station in Londen.

Waterstofexpert ITM Power voorziet de eerste Britse bestuurders van brandstofcelauto’s van duurzame waterstof.

Het station in Yorkshire is gekoppeld aan een eigen windturbine. Het station in Londen krijgt 720 zonnepanelen die via een elektrolyse-installatie waterstof gaan produceren.

Duurzame waterstof

Tijdens de opening van het station in Yorkshire waren vertegenwoordigers van Toyota, Honda en Hyundai aanwezig. Deze autofabrikanten hebben allemaal een waterstofmodel in productie.

“Het is bemoedigend dat de waterstofinfrastructuur in Groot-Brittannië zich zo ontwikkelt”, zegt Tony Whitehorn, CEO van Hyundai Motor in Groot-Brittannië. “Waterstofauto’s zijn de toekomst en dit zelfvoorzienende tankstation is precies wat deze toekomst nodig heeft.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: ITM Power | Foto: ITM Power

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit