Al 8.000 Volvobestuurders halen het uiterste uit hybride

volvo

24-09-2015 09:50 | Door: Thijs ten Brinck

Autofabrikant Volvo biedt zijn klanten in Nederland een eco-training aan. Daarin leren de hybriderijders hoe ze met een semi-elektrische auto de beste prestaties kunnen behalen.

Volvo biedt de cursus, samen met rijstijltrainer Prodrive, sinds 2013 aan bij elke plug-inhybride die het merk verkoopt.

“De training duurt een uur”, zegt Mark Maaskant, directeur van Prodrive Training. “Deelnemers zijn altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden van plug-inhybride-technologie. Met de Eco-Training willen we laten zien dat deze technologie geen verlies in reistijd of comfort betekent.”

Duurzaamheid zonder compromis

Een trainer van Prodrive leert de klanten hoe ze de accucapaciteit van de hybride het best kunnen benutten, hoe het terugwinnen van remenergie werkt en hoe de bestuurders de ritten zo kunnen plannen dat de hybride zo min mogelijk brandstof hoeft te tanken. Maaskant: “Een Volvo met accu én verbrandingsmotor staat voor duurzaamheid zonder compromis.”

Tot nu toe hebben 8.000 klanten gebruik gemaakt van het aanbod, 93 procent van alle hybriderijders die een plug-inmodel van Volvo hebben gekocht. Met 2.500 Nederlandse orders voor de nieuwe XC90 T8 verwacht Volvo samen met Prodrive nog dit jaar de 10.000e deelnemer voor de eco-training te ontvangen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit