Duurzaam autowassen met de 'Groene Autowasbon’

carwash

24-09-2015 18:49 | Door: Fitria Jelyta

De stichting Duurzaam Repareren wil autorijders motiveren om hun auto’s te wassen bij duurzame waslocaties. Met de ‘Groene Autowasbon’ kunnen autorijders voordelig auto’s wassen bij gecertificeerde autowasbedrijven.

Duurzaam Repareren ontwikkelde de Groene Autowasbon in samenwerking met de Nationale Autowasbon, Washtec en Christ-wash systems. De bon, met een waarde van € 7,50, is bij elke autowaslocatie in Nederland inwisselbaar. Wanneer de gebruiker ervoor kiest om de auto bij een duurzaam gecertificeerde waslocatie te wassen, krijgt hij een upgrade van € 15.

Met dit initiatief wil Duurzaam Repareren autowasbedrijven stimuleren om duurzame maatregelen toe te passen. Zo heeft de stichting de certificering Duurzaam Autowassen bedacht. Hierbij moeten waslocaties voldoen aan onder andere een laag zeep-, water-, en energieverbruik.

Volgens Duurzaam Repareren is autowassen bij een wasstraat een milieuvriendelijke keuze ten opzichte van autowassen voor de deur. Bij een thuiswasbeurt lopen zeepresten, vermengd met vuil, oliën en vetten in het riool. Bij een professioneel autowasbedrijf wordt het water gezuiverd en vaak hergebruikt.

Milieuvriendelijk autowassen

In de Zwitserse stad Forel heeft de carwash Hydrowash duurzame oplossingen toegepast. De autowaslocatie gebruikt 80 tot 90 procent van het opgeslagen regenwater om auto’s te wassen. Daarnaast wordt het water verwarmd door middel van zonne-energie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Duurzaam Repareren | Foto: Chanel Beck, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit