Zelfrijdende bussen op Brusselse luchthaven een stap dichterbij

Brussels Airport

26-09-2015 07:39 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlands adviesbureau werkt mee aan de ontwikkeling van zelfrijdende bussen op de luchthaven Brussel. Ricardo Nederland zal een proefproject begeleiden. De bussen moeten in 2018 gaan rijden.

Het Nederlandse adviesbureau Ricardo Nederland werkt samen met de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn, om zelfrijdende bussen op Brussels Airport in te zetten. Ricardo Nederland zal de luchthaven begeleiden op het gebied van veiligheid, technologie en beheer.

De zelfrijdende shuttlebussen moeten passagiers snel van het vliegveld naar de vliegtuig brengen en andersom. In een eerder proefproject is gebleken dat de bussen een traject van 5 kilometer moeten bedienen. Elk uur kan de bus 250 reizigers vervoeren met een snelheid van 15 tot 20 kilometer per uur.

Volgens het Vlaamse ministerie van mobiliteit zou de bus ook deel kunnen nemen aan het reguliere verkeer. In 2016 moet het plan voor de constructie van de shuttlebussen gereed zijn. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Morgen, Nu.nl | Foto: Brussels Airport, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit