Tesla wil supercharger-netwerk openstellen voor andere merken

28-09-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla is in gesprek met verschillende autofabrikanten om zijn netwerk van snellaadpunten, superchargers, ook voor andere merken elektrische auto's toegankelijk te maken.

Elon Musk, ceo van Tesla, heeft dat gezegd tijdens een vraaggesprek met de Duitse media. Musk zegt dat Tesla momenteel gesprekken voert met een Europese autofabrikant. Een naam wilde hij niet noemen, maar het zou niet gaan om een Duits autoconcern.

Volgens Musk zullen er meer mededelingen over het openstellen van zijn supercharger-netwerk volgen zodra er concrete overeenkomsten zijn gesloten. De deelnemende autofabrikanten zullen daarvoor een vergoeding betalen aan Tesla. Bovendien moeten de elektrische auto's geschikt zijn voor de snelladers van Tesla. 

Snelgroeiend netwerk

Het supercharger-netwerk van Tesla telt wereldwijd inmiddels 520 oplaadpunten. In deze 'tankstations' zijn 2935 snelladers, elk met een laadvermogen van 120 kilowattuur, geplaatst. Eigenaren van een Tesla kunnen hun auto gratis opladen. Sommige oplaadpunten zijn dermate populair dat er 'laadfiles' ontstaan. 

Of en hoe bestuurders van niet-Tesla's moeten betalen voor het gebruik van het laadnetwerk is nog niet bekend. 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Tesla | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit