'Slimme' lantaarnpaal is voorzien van laadpunt en wifi

29-09-2015 18:29 | Door: Dimitri Reijerman

De bedrijven The New Motion en Lightwell gaan samenwerken om de 'smart city-lantaarnpaal' Lightmotion op de markt te brengen. De lichtmast kan worden voorzien van wifi, een oplaadpunt en cameratoezicht.

De Lightmotion-lantaarnpaal bevat sensoren, die bijvoorbeeld het lichtniveau van de led-lampen dimmen als er in de directe omgeving geen activiteit wordt gesignaleerd. Hierdoor wordt er volgens de bedrijven veel energie bespaard.

Naast sensoren kan de Lightmotion, die is ontworpen door designers van Lightwell, worden uitgerust met een wifi-toegangspunt. Daarnaast zal The New Motion, een exploitant van laadpalen, laadpunten in de lantaarnpalen integreren. Zo kunnen elektrische auto's hun accu's 'voltanken' door deze naast de Lightmotion-lantaarnpaal te parkeren. Ten slotte kan een gemeente ervoor kiezen om bepaalde lantaarnpalen ook uit te rusten met bewakingscamera's om zo de sociale veiligheid te verbeteren.

Buitenlandse interesse

In Rotterdam is deze zomer een Lightmotion-lantaarnpaal als proef geplaatst. The New Motion en Lightwell zeggen dat er vanuit Peking en Los Angeles interesse is in het concept. Ook staat er een proefopstelling in Kopenhagen op de agenda.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Lightmotion | Foto: Lightmotion

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit