VW roept 11 miljoen dieselauto's terug

29-09-2015 12:45 | Door: Dimitri Reijerman

Volkswagen gaat 11 miljoen dieselauto's terugroepen die voorzien zijn van 'sjoemelsoftware'. Mogelijk worden de diesels voorzien van nieuwe software die de NOx-uitstoot in de praktijk vermindert.

De grootschalige terugroepactie wordt gemeld door Reuters. De kersverse VW-topman Matthias Mueller heeft daarvoor de plannen gepresenteerd in een bijeenkomst op het hoofdkwartier van Volkswagen in Wolfsburg. Daar waren circa 1.000 topmanagers van de autofabrikant aanwezig.

Volkswagen wil de komende dagen eigenaren van dieselmodellen met de beruchte software in het motormanagement benaderen om de software aan te passen. Vermoedelijk zal Volkswagen de software zo aanpassen dat de NOx-emissies van de Euro 5-dieselmotoren weer binnen de wettelijke normen vallen.

In totaal worden 11 miljoen dieselauto's teruggeroepen. Het gaat om circa 5 miljoen Volkswagen-modellen, 2,1 miljoen Audi-voertuigen, 1,2 miljoen auto's van Skoda en 1,8 miljoen bestelauto's. Hoeveel auto's in Nederland door VW teruggeroepen worden, is nog onduidelijk.

Dieselaffaire

Volkswagen heeft de software in bepaalde dieselmodellen zo aangepast dat kankerverwekkende NOx-emissies onder laboratoriumomstandigheden veel lager zijn dan de uitstoot in de praktijk.

In diverse landen is de verkoop van de getroffen modellen stilgelegd en dinsdag werd duidelijk dat Dow Jones de 'industry leader' uit de Dow Jones Sustainability Index heeft verwijderd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters | Foto: Duurzaam Bedrijfsleven, via Flickr Creative Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit