Vouchers beschikbaar voor elektrisch rijden in MKB

Vouchers beschikbaar voor elektrisch rijden in MKB

13-02-2013 11:12 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Om elektrisch rijden te stimuleren binnen het MKB geeft TNO vouchers en gratis advies aan ondernemers.

De onafhankelijke kennisorganisatie TNO wil zijn kennis over elektrische mobiliteit delen met het MKB om ze op voordelen te wijzen. Zo bestaat er dankzij de Green Deal een voucher ter waarde van €5000. “Deze is met name bedoeld voor Nederlandse MKB’ers, die producten, processen of diensten verkopen op het gebied van elektrische mobiliteit en op zoek zijn naar innovatieve kennis,” aldus Job van de Kieft van TNO.

Met het Eendagsadvies kunnen MKB’ers daarnaast een dag gratis toegang krijgen tot de expertise van TNO. “Zo kunnen zij snel en gericht een antwoord krijgen op hun vragen over elektrische mobiliteit,” zegt Van de Kieft.

Scooters

TNO beschikt dankzij testcentra over veel praktische kennis op het gebied van mobiliteit, maar heeft ook theoretische kennis. “Je kunt denken aan advies over de veiligheid of implementatie van nieuwe producten, inclusief een stappenplan, of hoe je een product laat voldoen aan huidige of toekomstige wetgeving.”

Eerder zocht TNO al toenadering tot het MKB op het gebied van elektrische scooters. Samen met vijf MKB-bedrijven onderzochten ze hoe deze scooters veiliger gemaakt kunnen worden. “Dat heeft geleid tot concrete verbeteringen en de deelnemers aan het cluster gebruiken nu de resultaten om zich te onderscheiden van de aanbieder van scooters met een lagere kwaliteit,” besluit Van de Kieft.

Foto: mrdavisdc via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit