Elektrische Storm Pulse-motor bevat 24 uitneembare accu's

Storm Pulse

01-10-2015 19:01 | Door: Dimitri Reijerman

Een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de Storm Pulse gepresenteerd, een elektrisch aangedreven toermotor. De motor bevat 24 kleine accu's, goed voor ritjes tot 380 kilometer.

De makers, een groep van dertig studenten verenigd in het Storm Eindhoven-team, stellen dat de toermotor met zijn actieradius van 380 kilometer een record in handen heeft. Volgens de studenten haalt geen enkele andere elektrisch aangedreven motor op dit moment dergelijke afstanden.

Het batterijpakket van de Storm Pulse bevat 24 accu-cartridges, goed voor een gecombineerd vermogen van 28,5 kilowattuur. Eventueel kunnen er cartridges van de motor worden gehaald, waardoor met een lichtere motorfiets sportiever kan worden gereden. Verder kunnen de accu's in 38 minuten tot 80 procent worden volgeladen.

De vering van de toermotor is afkomstig van de firma Hossack. Verder heeft de berijder de beschikking over twee versnellingen. Zo is er één zuinige stand voor de snelweg en één versnelling waarin binnen 5 seconden naar 100 kilometer per uur kan worden opgetrokken.

Wereldreis

Met de bouw van de Storm Pulse willen de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven aantonen dat duurzaam elektrisch vervoer er ook aantrekkelijk uit kan zien, en bovendien stil en efficiënt is. De komende weken gaan de bouwers de motorfiets op diverse plaatsen in Europa laten zien. In 2016 moet de motor in 80 dagen een rit van 26.000 kilometer gaan rijden door Europa, Azië en Noord-Amerika.

Storm Pulse

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TU/e | Foto: TU/e

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit