GM start autodeeldienst en test zelfrijdende Chevy Volt

02-10-2015 16:03 | Door: Dimitri Reijerman

General Motors start in New York een autodeeldienst. Daarnaast gaat de Amerikaanse autobouwer op zijn campus experimenteren met zelfrijdende Chevy Volts.

Onder andere Ford zet al in op autodeelconcepten, en nu ziet ook moederbedrijf General Motors kansen op deze markt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat bewoners van Ritz Plaza-appartementen op Times Square auto's tegen scherpere prijzen kunnen huren dan bij reguliere aanbieders.

GM wil bij het zogeheten Let’s Drive NYC-programma experimenteren met uurtarieven maar ook met abonnementsmodellen. Deelnemers kunnen onder ander kiezen uit een Chrevolet Trax of Chevy Equinix.

Zelfrijdende auto's

Naast autodeelplannen wil GM ook gaan experimenteren met zelfrijdende auto's. De autofabrikant wil volgend jaar op zijn campus in Warren autonoom rijdende Chevy Volts laten rondrijden. De auto's moeten op afroep via een mobiele app komen voorrijden.

Om de nieuwe projecten en de benodigde research te kunnen betalen, heeft GM een bezuinigingsprogramma opgesteld. De komende drie jaar moet er € 5,5 mrd worden bespaard, waarbij de nadruk ligt op besparingen bij de productie- en administratieve afdelingen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: GM | Foto: GM

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit