Eneco laadt leaseauto’s met Nederlandse wind

Eneco laadt leaseauto’s met Nederlandse wind

15-02-2013 10:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eneco gaat oplaadpunten voor elektrische leaseauto’s installeren, waar gegarandeerd Nederlandse windenergie uitkomt.

Het energiebedrijf wil met de introductie van Eneco Elektrisch Laden het bedrijfsleven stimuleren om elektrisch te rijden. Daarom werken ze samen met verschillende leasebedrijven, waarvan Alphabet Autolease de grootste is. Eneco ziet de laadpalen als eerste stap om marktleider te worden op het gebied van elektrisch vervoer.

De oplaadpunten zullen gegarandeerd Nederlandse windenergie leveren, waardoor elektrisch rijden de ontwikkeling van duurzaamheid in Nederland stimuleert.

De oplaadpunten worden geïnstalleerd en onderhouden door Eneco. Ook ondersteunt het energiebedrijf elektrische leaserijders met een app, waarop laadgegevens en de kosten zijn terug te vinden. Eneco zal zal de app op termijn aanpassen, waardoor deze ook gebruikt kan worden bij oplaadpunten die niet eigendom van Eneco zijn.

Bron: Eneco

Foto: Nico Arkesteijn via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit