Volvo wil met IntelliSafe Auto Pilot chauffeur geruststellen

Volvo IntelliSafe Auto Pilot

06-10-2015 09:38 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo heeft onder de naam IntelliSafe Auto Pilot een interface onthuld die een chauffeur laat schakelen tussen de autonome en manuele stuurstand. De interface moet ook de chauffeur geruststellen in de autonome modus.

Volgens Volvo is een goede interface van een voertuig met een autonomode modus van cruciaal belang. Het uit handen geven van de controle over de auto moet volgens de autofabrikant naadloos en bovenal veilig plaatsvinden. De IntelliSafe Auto Pilot moet daar voor zorgen.

Via twee flippers op het stuur kan de chauffeur de autonome stand in- en uitschakelen, door deze naar zich toe te trekken. Een voorwaarde is wel dat de auto op een route rijdt waarop autonoom rijden beschikbaar is. Dit is door Volvo in de boordcomputer opgenomen. Als de auto zelfstandig gaat rijden, krijgt de chauffeur feedback via het dashboard en met twee lampjes op de schakelflippers.

60 seconden

Zodra de auto aan het einde van het traject komt waarop autonoom gereden kan worden, geeft het IntelliSafe Auto Pilot-systeem een waarschuwing. De chauffeur krijgt 60 seconden de tijd om het stuur weer in handen te nemen. Als dit niet op tijd gebeurt, zal de auto stoppen.

Volgens Volvo is de Intellisafe Auto Pilot zo ontworpen dat de bestuurder in vol vertrouwen de controle aan de boordcomputer overgeeft. Het systeem zal allereerst in de Volvo CX90 beschikbaar komen. Deze auto's zullen meedoen aan het Drive Me-project, dat in 2017 in en rondom Göteborg van start gaat.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit