Japans bedrijf brengt in 2016 zelfrijdende taxi op de weg

Robot Taxi

06-10-2015 10:55 | Door: Dimitri Reijerman

De Japanse firma Robot Taxi wil volgend jaar een proef beginnen met zelfrijdende taxi's. Een groep van ongeveer vijftig personen gaat het vervoersmiddel testen.

De proef wordt gehouden in de provincie Kanagawa. De zelfrijdende voertuigen van Robot Taxi moeten klanten vanuit hun huis naar een naburige supermarkt rijden. Dat is een afstand van circa 3 kilometer.

De zelfsturende taxi is via een mobiele app te bestellen. Tijdens de test zitten er nog chauffeurs achter het stuur om zonodig in te grijpen als de software van het voertuig niet goed functioneert.

Het Robot Taxi-project wordt gesteund door de Japanse overheid, en is een joint-venture van het internetbedrijf DeNA en de autofabrikant ZMP. Het land hoopt nog voor de Olympische Spelen van 2020 zelfrijdende taxi's voor een groot publiek op de weg te kunnen brengen.

Bekijk hier onder een video over de Robot Taxi.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Robot Taxi | Foto: Robot Taxi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit