Chinezen misschien redding voor noodlijdend Fisker

Chinezen misschien redding voor noodlijdend Fisker

19-02-2013 15:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twee Chinese bedrijven hebben geboden op de Amerikaanse start-up Fisker, fabrikant van luxueuze plug-in hybrideauto's.

De groene start-up heeft kapitaal nodig voor de ontwikkeling van het volgende model van Fisker, de Atlantic. Dit nieuwe model moet $55.000 (€41.143) gaan kosten en is daarmee beter betaalbaar dan het huidige model, de Karma, dat meer dan $100.000 (€74.806) kost.

Volgens bronnen rond Fisker heeft het bedrijf op het moment twee biedingen van Chinese bedrijven, ter waarde van $200 (€150 mln) tot $300 mln (€225 mln). De twee bedrijven zijn Geely, dat eigenaar is van Volvo, en het staatsbedrijf Dongfeng Motor Group Co. Volgens de bronnen heeft het management van Fisker op het moment een voorkeur voor Geely.

In China neemt de interesse in schonere auto's toe door het steeds erger wordende smog-probleem in de grote steden.

Bron: Reuters

Foto: Fisker via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit