CO2-uitstoot Nederlandse auto’s gedaald

CO2-uitstoot Nederlandse auto’s gedaald

20-02-2013 13:38 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De gemiddelde CO2-uitstoot van Nederlandse auto’s is vorig jaar met 5 procent gedaald. Dit komt doordat we steeds meer in kleine auto's rijden.

Een analyse van de verkoopcijfers van de RAI Vereniging en Bovag laat zien dat het aandeel van kleine, zuinige auto's in de nieuwverkoop is gestegen van 60 procent in 2010 naar 70 procent in 2012. Doordat er steeds meer van deze auto's rondrijden gaat de gemiddelde uitstoot van het Nederlandse wagenpark omlaag.

Nederlandse benzineauto's stootten in 2012 gemiddeld 125 gram CO2 per kilometer uit en dieselauto's 109 gram per kilometer. Dat is een daling met 5 procent ten opzichte van 2011. Hiermee haalt het Nederlandse wagenpark nu al de EU-norm van 130 gram per kilometer in 2015.

Bron: Autokompas Foto: Chriszwolle via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit