Amsterdamse taxi's vanaf 2030 volledig emissievrij

09-10-2015 12:27 | Door: Dimitri Reijerman

Taxicentrale Amsterdam (TCA) wil over 15 jaar alle taxi's in de hoofdstad emissievrij hebben. Ook belooft TCA in 2020 de uitstoot van CO2 flink te hebben teruggedrongen.

De Amsterdamse taxicentrale belooft, samen met tien andere Europese taxicentrales, 'enkele tonnen' CO2-uitstoot te reduceren. Een plan daarvoor wordt in december in Parijs op de klimaatconferentie gepresenteerd.

TCA stelt dat in 2020 alle nieuwe taxi's in Amsterdam minder dan 60 gram CO2 per kilometer zullen uitstoten. In 2030 wil TCA dat alle taxi's emissievrij zijn. Daarvoor moet er worden overgestapt op elektrische voertuigen of, mits de technologie aanslaat, op waterstof.

Momenteel rijden in Amsterdam 50 elektrische taxi's rond die gebruikmaken van TCA. In totaal rijden er ongeveer 3.500 taxi's in en rond de hoofdstad, waaronder 1.250 TCA-taxi's.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: TCA | Foto: Emanuele, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit